Geen categorie

Samenwerking Huis en Hypotheek en Lucretius

By 5 februari 2019 No Comments

Nieuwe ontwikkelingen en het actuele beleid van de overheid biedt aangrijpingspunten om actief aan de slag te gaan met

  • Innoveren
  • Stabiliteit in financiën en welzijn
  • Aandacht voor een toekomstplan dat aansluit op meerdere leefgebieden.
    Wonen is daar één van.

We zijn trots dat we innovatieve ideeën en oplossingen kunnen bieden die een positieve flow hebben op je financiën en (sociale) leven. Dit doen we (beide) door persoonlijk advies en het inschakelen van elkaars expertise en ondersteuning. En dat met een regionaal karakter.

Voorop staat de individuele klik en gaan we kijken hoe jij graag geholpen wilt worden.

  • Lucretius geeft ondersteuning op meerdere leefgebieden. We begeleiden je als particulier (en je familie), geven advies en organiseren je administratie. Lucretius is de extra check bij belangrijke beslissingen of in hectische situaties. Het resultaat is rust, overzicht en zekerheid op het gebied van financiën en zorg.
  • Huis & Hypotheek geeft advies over je hypotheek en verzekeringen. Het resultaat is altijd gericht op jouw persoonlijke situatie en al je (woon)wensen.

Jouw prioriteiten en zorgen zijn ons grootste belang. Wij helpen graag bij het maken van een keuze bij grote, impactvolle life events, zoals echtscheiding, ontslag, overlijden en ziekte. Dit heeft in veel gevallen ook gevolgen voor je woonomgeving. Denk aan een aanpassing woning door langdurige of blijvende ziekte.

Wij zijn een ervaren sparringpartner om je te helpen om op de juiste knop te drukken. Vaak de groene, soms de rode. We brengen je mogelijkheden in beeld en ondersteunen je bij de invulling en het vervolg. Je administratieve zaken worden rechtstreeks tussen Huis en Hypotheek en Lucretius geregeld. Ook daar heb je geen omkijken naar. Besparen van kostbare tijd en minder stress.

Wij gaan graag samen actief voor je aan de slag!

Wanorde in huis geeft onrust en een onvoldaan gevoel
45 % van de vrouwen geeft aan dat rommel in huis zorgt voor rommel in het hoofd
(Ikea 2015)

Worstelen met bijhouden van financiële administratie
40% van de volwassen heeft moeite met (financiële) administratie
(NIBUD 2018)

Werk en zorg zorgt vaak voor stress.
20% van de werkende is ook mantelzorger
(Stichting werk en mantelzorg 2017)

 

Om een familielid snel en adequaat te helpen zijn samenwerking tussen verschillende instanties en persoonlijk contact essentieel. De samenwerking tussen Huis en Hypotheek en Lucretius is een goed voorbeeld van zo’n intensieve samenwerking, die zijn vruchten afwerpt.

Nederland telt steeds meer mensen die zorgbehoevend zijn. De familie is vaak de eerste die deze zorg erbij krijgt. De vraagstukken die daarbij komen kijken op persoonlijk als financieel vlak zijn zo complex dat ze er zelf niet uitkomen zonder professionele hulp. Omdat er bijna altijd ook andere issues meespelen, zoals eigen carrière, familierelaties en bemoeienissen of relatiestress, zijn er verschillende routes te bewandelen die meestal niet bekend zijn. Denk aan zorg inkopen door de administratie uit handen te geven, mediation, aanpassing woning, aanvraag bewindvoering. Om een cliënt snel en adequaat te helpen zijn een goede samenwerking tussen de verschillende instanties en persoonlijk contact met de cliënt essentieel.

Een volwassen cliënt met chronische pijnen door een rughernia is een goed voorbeeld. Zijn wens voor een aangepaste keuken is een vraag die Joyce Brandt, family life and moneymanager van Lucretius krijgt voorgelegd. Om rug en lijf sterker te maken en de pijn daardoor te verminderen, helpt gezond koken aan een hoger werkblad . Verhuizen is geen mogelijkheid, omdat cliënt is afgekeurd en een WIA uitkering heeft. Samenwerking met gespecialiseerde partners is daarbij heel belangrijk. Zo heeft Jeroen Pere van Huis & Hypotheek Nijmegen gekeken naar de hypotheek. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de mogelijkheden om de kosten van aanpassing keuken in de hypotheek op te nemen. Daarnaast kunnen de maandlasten worden verlaagd door via rentemiddeling de hypotheekrente aan te laten passen aan de huidige lage rente. Ook een schenking door familie is een mogelijkheid die wordt bekeken. Zo wordt de financiële situatie van een cliënt integraal bekeken. Lucretius kijkt naast de financiën ook naar het welzijn van cliënt. Wat kan cliënt zelf nog en wat wil hij/zij cliënt zelf nog. Is tafeltje dekje geen goedkoper alternatief of is verhuizen naar een bungalow een optie, waar je eventueel gebruik kunt maken van buurtbewoners om samen te koken. De administratieve zorg en de extra check dat er gekeken wordt naar de prioriteiten en zorg van cliënt loopt via Lucretius. De uitkomst van deze samenwerking in deze casus is dat uiteindelijk een schenking is gedaan waarmee de keuken is aangepast en daarnaast kon de hypotheekrente worden verlaagd wat resulteerde in lagere woonlasten.

Deze samenwerking is erg succesvol gebleken. Geen geldverspilling, wel tijdsbesparing, minder stress en geen ruis op de lijn tussen de familieleden die zorgen hebben over cliënt.

Leave a Reply